Wat we doen

Wat wij doen
Als 100% vrijwilligers zetten wij ons in voor het sponsoren van de opleiding van kinderen op het Indonesische Bali. Scholing is daar best goedkoop, behalve. als je ouders weinig of niets hebben. Dan is per jaar EUR 100,- (lagere school) of EUR 135,- (voortgezet onderwijs) vaak gewoon niet haalbaar voor ze. Hoe graag ze hun kinderen ook aan een opleiding zouden helpen.

Helpt u de kinderen op Bali aan scholing?
Zeg ‘ja‘, en adopteer een kind financieel zolang het naar school gaat.
Doe mee en u ontvangt snel alle documentatie die er is:
een foto van het kind, een foto van het gezin en natuurlijk alle gegevens over de samenstelling van het gezin en over de school.

Natuurlijk hopen wij van harte, dat u het kind financieel blijft steunen tot haar/zijn achttiende jaar, zodat de scholing ook kan worden afgerond.

Naast individuele sponsoring ontwikkelen we ook projecten op schoolniveau, uiteraard in nauwe afstemming met de schoolleiding over de behoeften. Denk bijvoorbeeld aan computerapparatuur ter ondersteuning van de leerkrachten, verbeteren van het Engels taalonderwijs, sanitaire voorzieningen op school, etc. Als u een dergelijk project eenmalig wilt steunen, is ook daar elk bedrag méér dan welkom!

Klik hier voor alle sponsormogelijkheden.

Stel: u gaat sponsoren. En dan?

In samenspraak met het hoofd van de school worden de kinderen die het meest in aanmerking komen voor sponsoring geselecteerd. Hij of zij weet immers als geen ander voor welke gezinnen de kosten simpelweg een te hoge drempel zijn, en sponsoring het hardste nodig is. Daarna vragen we het schoolhoofd om de ouders van het kind uit te nodigen op school. We leggen dan uit wat het doel van onze stichting is, en dat -zolang hun kind naar school blijft gaan – ze jaarlijks geld zullen krijgen voor de kosten van het schooluniform, de schoenen, de boeken, etc. Het geld geven we vervolgens aan het schoolhoofd (in bijzijn van de ouders). Bij hem/haar kunnen zij dan terecht als ze bepaalde zaken voor hun kind moeten aanschaffen.

Met vakantie op Bali?
Bezoek ”uw” kind op school en/of thuis!

De kinderen en hun ouders vinden het over het algemeen heel leuk om hun sponsor te ontmoeten. En ook op de school bent u welkom, mits dit tijdig wordt aangekondigd. Mocht u naar Bali op vakantie gaan en u wilt uw kind ontmoeten, dan kunnen wij een bezoek regelen via onze contactpersonen op Bali.
Graag even een mailtje naar welkom@scholingsprojectbali.nl.
Uiteraard kunt op dit e-mailadres ook terecht met al uw vragen over onze activiteiten.

In onderstaande plaatsen kunnen inmiddels totaal al 210 kinderen gewoon naar school! (zie kaartje)

-. Lovina (Anturan Lovina (Kalibukbuk)
-. Padangbay
-. Pancasari
-. Seminyak
-. Ubud