Wie we zijn

Tjeer van DijkMijn naam is Tjeerd van Dijk (voorzitter)
Net als mijn ouders ben ook ik geboren in Indonesië (in Jakarta, de hoofdstad). Maar de ouders van mijn vader komen oorspronkelijk uit Friesland. In 1955 is ons gezin verhuisd/gerepatrieerd naar Nederland. In 1998 ging ik voor het eerst terug, onder andere om mijn geboortehuis te bezoeken. Drie jaar later bezocht ik ook andere eilanden van Indonesië. Sinds 2003 ben ik elk jaar op Bali te vinden. Wat opviel was dat ik kinderen tegenkwam op het strand, terwijl ze op dat moment eigenlijk op school zouden moeten zitten… Toen ik daarover in gesprek ging met hun ouders bleek me al gauw, dat ze zelf niet genoeg geld hadden om hun kinderen naar school te kunnen laten gaan, en daarvoor geld moesten lenen bij de bank. En als er te weinig inkomen was om een lening af te kunnen sluiten? Tsja, dan moest het kind wel thuis blijven. Dat motiveerde mij om in 2009 met mijn scholingsproject te starten. Inmiddels ga ik zelf jaarlijks naar Bali, om alle projecten goed te blijven volgen: de scholen te bezoeken waar de kinderen les krijgen, en het schoolgeld aan het hoofd van de school te betalen voor het hele jaar. Dat is het leukste als de ouders erbij zijn!

Mijn naam is Simone Winkel (penningmeester)
Per 1 april 2018 ben ik de nieuwe penningmeester van de stichting. Ik zal me hieronder even kort aan u voorstellen. Mijn naam is Simone Winkel, geboren en getogen in Mijdrecht. Ik ben 48 jaar en woon samen met mijn partner Frank in Mijdrecht. We hebben gezamenlijk 4 volwassen zonen waarvan er 3 nog thuis wonen. Ik werk op dit moment als zelfstandige in de thuiszorg. Ik ken Tjeerd al ruim 30 jaar en heb dan ook vanaf het begin van de stichting allerlei hand- en spandiensten verricht met als hoogtepunt ieder jaar de plantendag. Een gezellige dag waarop ik met mijn hele familie druk bezig ben om de planten bij de kwekers op te halen en daarna te verkopen. Wat ieder jaar ook zeker een succes is!

Aangezien onze zonen allemaal volwassen zijn en het dus alleen maar een kwestie is van “voeden en zorgen dat de wasmand leeg is” heb ik nu de tijd om wat andere dingen erbij te doen. Dus toen Tjeerd mij vroeg om penningmeester te worden zei ik meteen; ja, dat lijkt me leuk! Ik kan me dan inzetten voor een stichting waarvan ik 100% zeker ben dat de gelden goed worden besteed.

Mijn naam is Hetty Winkel (secretaris)
Ik ben met de stichting in aanraking gekomen via Tjeerd van Dijk, waarmee ik in de jaren vijftig op de lagere school heb gezeten. Wij hadden elkaar ongeveer 45 jaar niet meer gezien, en zijn via onze gezamenlijke belangstelling voor Bali weer met elkaar in contact gekomen. In september 2010 waren we samen op Bali, en heb ik met hem een aantal scholen bezocht. Toen het bestuur mij kort daarna vroeg om hun gelederen te komen versterken, heb ik dan ook niet lang geaarzeld. In mijn eerdere werk voor de Universiteit Utrecht, heb ik me bezig gehouden met projecten in de z.g. ontwikkelingslanden, en ik kan me dan ook heel goed vinden in de doelstellingen van deze stichting.

Barry van VeenMijn naam is Berry van Veen (algemeen bestuurslid)
Een aantal jaren geleden kwam Tjeerd bij ons thuis aan de deur als postbode. Al snel wist hij mijn moeder te binden aan de stichting en ook ik kreeg veel interesse in de stichting. Sinds 2013 ben ik een kind gaan sponsoren en in 2014 heb ik met een taartenactie extra geld binnen gehaald voor de kinderen op Bali. Na het overlijden van mijn moeder ben ik mij nog meer gaan inzetten voor de stichting (sponsorloop, Baking4kids) en heb ik mij aangesloten bij het bestuur. Ik hoop vele mooie acties op touw te kunnen zetten om de kinderen in Bali een mooie toekomst te kunnen geven!

 

Mijn naam is Danielle Gouman (vrijwilliger)
Ik ben 24 lentes jong en getrouwd met Bart.  In 2013 ging ik op vakantie naar Bali en daarom verdiepte ik me verder in het eiland en de hulporganisaties. Zo kwam ik in contact met Scholingsproject Bali en besloot een kindje te sponsoren. Op Bali heb ik toen verder kennis mogen maken met Tjeerd, ons sponsorkindje en het werk van de stichting. Hier werd ik ontzettend enthousiast van! Het werk van de stichting en wetend dat ons geld 100% goed werd besteed maakte dat wij besloten nog een kindje te sponsoren en wij zijn sindsdien de stichting altijd actief blijven volgen! Ik ben blij dat ik daar nu als vrijwilliger een steentje aan bij mag dragen!